31 augusti 2024
11:00

Referat: Slätta SK U - Gustafs GoIF

Uppställningen var presenterad och dagens gameplan förankrad. Men under uppvärmningen ändrades allt vilket skulle visa sig vara ett genidrag.
Matchen drog igång och Gustafs tog snabbt över taktpinnen och rullade boll. Det dröjde några minuter innan Slätta hade ett anfallsförsök men den sista passningen var inte tillräckligt bra för att det skulle bli någon vassare målchans. I 13:e minuten så har Gustafs ett bra anfall som inte leder till något men bollen hamnar långt ut på vänsterkanten där Muhamed, som gjorde sin sista match denna säsong, lyfter in bollen i straffområdet där Cappe från nära håll sätter 0-1-målet. Stärkta av målet så kommer flera anfall. Axel gör en fin löpning på vänsterkanten, skär in mot mål men med en försvarare hängande i armen hamnar avslutet utanför mål. I den 19:e minuten avslutar Edvin i ribban men på returen kunde en välplacerad Cappe peta in sitt och matchens andra mål. Efter 20 intensiva minuter tryter orken lite i Gustafs och Slätta kan sticka upp i anfallet men de anfallen resulterade endast i hörnor. 39 minuter in i halvleken så frispelas Slättas nr 13 och gör inga misstag. 1-2 som även blir halvtidsresultatet är ett faktum.
I halvtid pratade vi om att vi måste spela enklare och smartare eftersom vi endast förfogade över två avbytare.
Gustafs sparkar igång andra halvlek men ger direkt bort bollen till hemmalaget. En period med lite Hawaiifotboll följer innan Gustafs sätter igång ett anfall på vänsterkanten där Ille kommer runt men avslutar rakt på Slättas duktiga målvakt. Gustafs värderar lägena och tar över mer och mer spelmässigt. Efter att Granen fått en karmastämpling så kom Alvin in och gjorde fina löpningar på högerkanten men tyvärr var ingen på rätt plats i straffområdet på inspelen.
I 72:a minuten får vi en straff efter en hands. Dagens födelsedagsbarn, Anton Eriksson, tar den. Enligt egen utsago var det Antons första straffmiss någonsin men som tur är petar han vaket in returen. Till saken hör att Slättamålvakten gör en fin räddning på straffen.
På slutet av matchen radar Gustafs upp målchanser men 3-1 står sig matchen ut.
Tre sköna poäng in på kontot och en förhoppning att sjuka, skadade, jobbandes, bortresta och avstängda spelare finns tillgängliga till nästa veckans match på potatisåkern i Smedby.